https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНинова: Европа ни изпраща убийци и изнасилвачи от Сирия и Афганистан

Нинова: Европа ни изпраща убийци и изнасилвачи от Сирия и Афганистан

“Престъпници, убийци, изнасилвачи и перачи на пари са изпращани от Европа в България”, съобщи пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова и за да подкрепи думите си тя показа документ на немски език. По думите й всеки може да го види на интернет страницата на Баварската държавна служба по убежищата и репатрациите.

Тя посочи, че в официалния документ пише, че на 8 февруари 2024 г. от летището в Мюнхен за София са излетели и пристигнали 21 души.

„Сред репатрираните бяха шестима души, които бяха осъдени за убийство, непредумишлено убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, сексуални престъпления, грабежи и пране на пари“, цитира Нинова абзац от документа.

“Срещу половинчатия и почти никакъв Шенген са поели ангажимент България да се превърне в център на престъпници. Изникват много въпроси – къде в България се намират сега тези хора, защото те би трябвало да са в затвора, щом Германия твърди, че са осъдени. Вероятно се разхождат измежду нас по българските улици. Никой не дава смислен отговор, Денков отрича и казва, че всявам страхове”, коментира Нинова.

Тя попита как така външният министър Мария Габриел и председателят на външната комисия в парламента в лицето на Бойко Борисов не знаят за такова нещо. Според нея Борисов „го играе на възмутен“, но той знаел за това и е разчитал истината да не се разкрие.

„Случващото се е изключително опасно. Нещата тръгнаха от Австрия, а ето че и Германия се присъединява към връщането на мигранти и то какви… Те няма да ни върнат лекари и инженери, а ни връщат убийци, изнасилвачи и перачи на пари“, каза още лидерът на социалистите.

Тя посочи, че нито от премиера Денков, нито от Мария Габриел са получили някакъв смислен отговор, а единствено общи приказки по Дъблинското споразумение.

“Тези самолети кацат в пълна мистерия и тайна, свалят ги зад някакви паравани тези хора… Искаме истината и това да спре, България не може да бъде гето на престъпници от Афганистан и Сирия. Погубват държавата с всеки изминал ден”, разкритикува управляващите Нинова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X