https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНяма опасност Държавният авиационен оператор да спре работа, увери премиерът Николай Денков

Няма опасност Държавният авиационен оператор да спре работа, увери премиерът Николай Денков

“Няма опасност Държавният авиационен оператор (ДАО) да спре работа”, заяви пред журналисти в парламента министър-председателят Николай Денков в отговор на въпрос, свързан с изпратено писмо от ДАО (бившият „Авиоотряд 28“) до министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, в което се посочва, че авиоотрядът няма договор за самолетно гориво – керосин, а писмото е изпратено вчера, ден преди дерогацията за руския петрол да бъде предсрочно прекратена.

„Няма опасност да спре авиоотрядът. Изпращането на писмото в последния ден е или изключителна небрежност, или саботаж, така че ще има някакви последствия“, каза още Денков.

На въпрос има ли риск от покачването на цените за потребителите, Денков отговори: „Да, риск има. Първо – защото те зависят от цената на нефта на международните пазари. Второ – защото с преминаването към неруски петрол се увеличават рисковете от забавяне заради доставянето на нефт от по-далечни дестинации. Това в известен смисъл е очаквано. Трябва да знаем, че трябва да се запази „Лукойл“ да работи, за да нямаме шоково увеличение на цените и затова се борихме. Оттук нататък, дали ще има последващо повишение, зависи на първо място от международните пазари, и на второ – дали „Лукойл“ ще успее да осигури доставките на нефт“.

Премиерът каза още, че в момента риск от недостиг на горива няма, но за в бъдеще рискове винаги има.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X