https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПоход за мир тръгна по Дунав в навечерието на 3 март

Поход за мир тръгна по Дунав в навечерието на 3 март

Поход за мир тръгна по Дунав в навечерието на 3 март, съобщават от Лайънс Клуб – Плевен Огледало.

Група ентусиасти от LC Danube Brothers, вдъхновени от инициативата “Заедно за мир на планетата Земя” на Лайънс клуб – Плевен Огледало развяха знамето на мира по най-дългата европейска река на връх националния празник на България. Лодката им тръгна от Видин и въпреки трудностите – лошото време, счупена мачта, пробив в корпуса, знамето на мира днес стигна до знаковия Никопол.

“Във времена, когато страхът е сковал дори най-светлите умове, от Българя следва да излезе духовният импулс за към новото време! На този ветровит кръстопът – Балканите, ние държим ключа за бъдещето, с духовна сила, непонятна на другите народи по света”, коментира капитанът Гергов и допълва: “Лодката с най-дългото послание за мир тръгна вчера не просто от Видин, а от някогашното Видинско царство, ще премине по северната ни граница и ще обиколи страната, за да се свържат думите, сърцата и делата ни в едно”!

Утре каузата ще стигне до Русе, където всеки желаещ ще може да се включи в най-дългото послание за мир, с което страната ни да постави рекорд на Гинес.

Инициативата “Заедно за мир на планетата Земя” на ЛК “Огледало” и ЛК “Дунавски братя” беше учредена миналата година в Плевен, където първото послание за мир постави Тоши Тошев, член на Лео клуб Олимпиец – активист на кампания “България срещу диабета”.

Стефани Славчева, член на Лео клуб Олимпиец, докосна сърцата на хората чрез своя ангелски глас с изпълнения посветени на най-дългото послание за мир на Планетата Земя!

Всеки, който иска да бъде част от каузата, може да следи маршрута на лодката на мира през цялата година или да се свърже с организаторите чрез следните контакти:

тел. 0878300503

e:mail – [email protected]

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X