https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЗапочва многонационалното военно учение в „Црънча”

Започва многонационалното военно учение в „Црънча”

На учебно-тренировъчния комплекс „Црънча“ се провежда Ден за високопоставени гости и медии на многонационалното учение „Троянска стъпка – 24“. То е най-голямото учение на Силите за специални операции на НАТО в Европа и се провежда до 15 март на териториите на България, Грузия, Гърция, Румъния и Германия.

У нас в него участват около 100 военнослужещи, военна техника и въоръжение от Съвместното командване на специалните операции на Българската армия и около 50 военнослужещи от САЩ и Румъния.

При подходящи метеорологични условия ще бъдат демонстрирани парашутни скокове от средна и малка височина. Ще могат да се наблюдават и патрулни техники, задържане на автомобил, директни действия и упражнения от динамичните стрелби с пистолет и автомат на къси и пределно къси дистанции.

Поканени са ръководството на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, членове на Комисията по отбрана в Народното събрание, командири и началници от видовете Въоръжени сили, представители на дипломатическите мисии на страните-участнички в учението Гърция, Румъния, САЩ, представители на местните и на държавните власти.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X