https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКалин Стоянов: За цел през 2024 г. си поставяме да направим реформи...

Калин Стоянов: За цел през 2024 г. си поставяме да направим реформи в структурите на МВР

“За цел през настоящата година си поставяме няколко реформи в структурите на МВР, предимно в административните дирекции, идентифицирали сме проблема и търсим решение”, заяви министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов по време на отчет за свършеното от правителството за деветте месеца.

Министърът отбеляза, че борбата с нелегалната миграция и пътния травматизъм остават приоритетни за ведомството. Той добави, че през тази година ще продължи обучението на кадрите на МВР на всички нива.

Във връзка с нелегалната миграция Калин Стоянов зави, че от септември 2023 г. се отбелязва трайна тенденция за намаляване на миграционния натиск към България. По думите му това се дължи на засиления контрол по границата, както и засилената работа с Турция и по линия на работата срещу престъпните групи за трафик на хора.

“Нашата цел е да задържим тези резултати и по възможност да ги надградим”, заяви министърът на вътрешните работи.

По линия на борбата с пътния травматизъм министърът посочи, че набелязаните мерки, които в момента се изпълняват, ще дадат своя резултат “не от днес за утре, а след няколко месеца”. Той посочи, че от 01.06.2023 г. до 05.03.2024 г. жертвите по пътищата са с 35 по-малко.

Всичко което предприехме с отнемане на автомобили, със засилване и завишаване събираемостта, в момента дават резултат и съм убеден, че ще постигнем още по добри резултати и максимално още ограничим жертвите по пътя, каза министър Калин Стоянов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X