https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАтанас Зафиров: Борисов ще изчака ПП-ДБ да достигнат електоралното си дъно и...

Атанас Зафиров: Борисов ще изчака ПП-ДБ да достигнат електоралното си дъно и тогава ще дръпне шалтера на управлението

“Дали ще го наречем ротация или друго, това управление ще успее да оцелее, това завъртане ще стане. По една проста причина – през годините всеки, който се е докосвал до ГЕРБ в управлението, после обикновено изчезва в политическото пространство. Съдейки от последните социологически проучвания, ПП-ДБ все още не са стигнали електоралното си дъно. Докато Борисов не се увери, че това дъно е стигнато, най-вероятно няма да развали това управление, което безспорно носи огромен негатив, особено на ПП”.

Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров пред bTV. Той даде за пример Реформаторския блок, НФСБ, “Воля”, “Атака”.

“Ако трябва да питате някой дали ще оцелее това правителство – питайте Борисов, той води целия процес. Всичко останало са нюанси, детайли, помпане на мускули”, обясни зам.-шефът на БСП.

“Борисов ще изчака неговите партньори да достигнат електоралното си дъно и тогава ще дръпне шалтера на това управление”, убеден е Зафиров.

“За съжаление, по-големи са шансовете да продължи това порочно управление”, допълни той.

“Ако сега има служебно правителство, то ще бъде доминирано от ГЕРБ – ако погледнете кръга от тези, от които президентът да избира за служебен премиер по новата конституция, те са доминирани от ГЕРБ”, допълни Зафиров.

“Нищо смислено не може да се роди в този парламент оттук нататък без участието на ДПС”, смята той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X