https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоВ Русе откриха изложба, посветена на Мартенските музикални дни

В Русе откриха изложба, посветена на Мартенските музикални дни

Изложба, посветена на фестивала „Мартенски музикални дни“, подредиха членовете на Русенското дружество на художниците в галерията на „Борисова“ 6. Тя се организира за осма поредна година и се провежда под надслов „Музиката в нас“.

Експозицията, която представя над 150 картини от 26 автори, ще може да бъде разгледана до 22 март. Сред гостите на събитието бяха кметът на Община Русе Пенчо Милков, както и представители на Областната администрация в града. По-рано през деня експозицията бе посетена и от заместник областния управител Георги Георгиев.

„Картините грабват вниманието на зрителя, който в тази изложба успява буквално да се докосне до очарователния свят на музиката“, каза Георгиев. Според него представените творби излъчват позитивна енергия, която зарежда наблюдаващия със спокойствие като същевременно го провокира да преосмисли ежедневието си. Заместник областният управител за пореден път увери художниците, че могат да разчитат на подкрепата на Областната администрация при реализиране на нови творчески проекти.

„Уверен съм, че тази изложба, която по своеобразен начин въплъщава духа на предстоящите Мартенски музикални дни, ще бъде източник на вдъхновение и радост за всички нас, разкривайки ни непреходната красота и вълнуващите моменти, които музиката може да ни подари“, каза от своя страна кметът Милков.

На събитието присъства и председателят на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев, по чиято идея се организира изложбата. Той посочи, че всяка от картините е направена с много фин живописен усет и повечето от представените сюжети са реални. Колев има идея догодина изложбата да се превърне в международна.

По-голямата част от творбите, представени в изложбата, са тематични и те не са показвани до сега, посочват от Областната администрация в Русе. Преобладава живописта, като са представени и някои по-нетрадиционни и цветови решения в най-различни цветови гами. Най-често използваните техники са акварел и маслени бои, като фокусът е поставен предимно върху натюрморта, пейзажите и фигуралните композиции.

Могат да се видят и не малко портрети на хора, свързани с музиката. В изложбата, която пресъздава атмосферата на едно от най-престижните музикални събития в България, участват само членове на местното художествено дружество.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X