https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРадев към ПП-ДБ: Склонни ли сте да подкрепите първия мандат

Радев към ПП-ДБ: Склонни ли сте да подкрепите първия мандат

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС имат съществен напредък в преговорите за съставяне на правителство. Новината обяви премиерът в оставка Николай Денков по време на консултациите при президента Румен Радев.

„Отношенията са сложни, никой не е очаквал, че ще бъде лесно. Дали ще продължим зависи от това как ще изглежда споразумението за управление оттук нататък. Започнахме преговори, има съществен напредък, но докато не е договорено всички, трябва да продължим усилията”, поясни той.

Министър-председателят в оставка бе категоричен, че усилията са си стрували. „Действително преди 9 месеца поехме отговорност, осъзнавайки риска, че това ще нанесе политически щети. Сега са приети 2 бюджета, имаме развиване на инвестиционните проекти и отпушване на основни проблеми, свързани с енергийния преход”, поясни той.

“Трябва да отбележим, че последните 9 месеца вие носихте цялата отговорност за управлението. Споразумяхте се с вашите партньори да имат един представител в Министерски съвет. Осигурихте си твърда подкрепа от ДПС за промени в Конституцията”, заяви държавният глава Румен Радев по време на консултациите за съставяне на правителство с „Продължаваме промяната – Демократична България“.

“Ако се върнем 9 месеца назад, вие успяхте да сформирате управление с вашия мандат, но виждаме че сложните отношения остават. Консултациите са, за да подпомогнат процеса на сформиране на правителство”, каза още президентът.

“Склонни ли сте да продължите по същия път или на базата на опита, който натрупахте, сте склонни да преразгледате отношенията си с партньорите и с властта. Смятате ли, че ще има механично сливане на предложения от вас меморандум и споразумението на ГЕРБ – СДС? Или отиваме към принципно нов документ, така че да има устойчивост и предвидимост на управлението. Готови ли сте да подкрепите първия мандат или ще опитате да повторите следващите 9 месеца месеца с ваш мандат. Най-важният за мен въпрос е имате ли нужда от още време за тези преговори”, попита Радев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X