https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗапочват консултациите на президента Радев с представители на "Възраждане"

Започват консултациите на президента Радев с представители на “Възраждане”

Костадин Костадинов и представители на “Възраждане” участват в разговорите с президента Румен Радев. Днес се провежда втория кръг от консултациите на държавния глава преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на ново правителство в рамките на 49-ото народно събрание.

“Вие се позиционирахте като опозиция, обществото ни е наясно с критиките ви към властта, но в момента 49-ото НС се опитва да избере ново правителство. Как оценявате усилията и какъв е шансът да се сформира правителство, дори по-добро от това, което е в момента”, попита Радев.

“Винаги сме готови да предложим вариант за управление на страната и сме готови със състав на правителство”, отговори Костадин Костадинов. “Друг е въпросът дали такава конфигурация ще срещне подкрепа – не, няма.

Парламентарни избори в този момент са задължителни, защото след още 3 г. България ще е паднала под 6 милиона като население, официално сме под 5 милиона. Този олигархично-посланически модел не просто е вреден за държавата, той я убива. Ето затова предсрочните избори са задължителни”, убеден е Костадинов.

“Националният интерес изисква да има предсрочни избори. Но сме скептични”, допълни лидерът на “Възраждане”.

“Разбирам вашето вълнение, но този начин на говорене е подходящ за парламентарната трибуна.

Никой не може да каже каква ще е конфигурацията, отвърна Костадинов. Да развъртим изборите на томбола или да даваме мандатите на някой, който наддаде. Дотам ли ще я докараме.

Вие също имате вина, че ситуацията в държавата е такава, защото миналата година беше погазен тежко поривът, желанието да има референдум за българския лев. Вие трябваше да застанете в позиция за защита на българския народ.

Абсолютно невярно – аз се ръководя от конституцията – каквато я направите вие в парламента, такава я изпълнявам”, отвърна Радев.

Крайно време е на тези спекулации да се сложи край, отсече президентът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X