https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусенският театър подготвя премиерата на "Емоции от първа необходимост"

Русенският театър подготвя премиерата на “Емоции от първа необходимост”

В Русенския театър е поставено началото на репетициите на “Емоции от първа необходимост” – авторски музикален спектакъл по фрагменти от “Страх и мизерия в третия райх” на Бертолт Брехт. Режисьор е Ева Данаилова – носител на наградата за млад режисьор “Слави Шкаров” през 2023 г., съобщи пиарът на културния институт Дидо Илиев.

Той припомня, че нейната авторска интерпретация е била категоричният избор на журито тогава и е спечелила вота на публиката и на актьорите.

Темата на спектакъла е “изборът”, който всекидневно правим. От нашите решения се оформят следствия и ние носим отговорност за нас, за околните, за обществото.
“Но колко лесно се взимат решения, кога едно решение е важно, на кого можем да се опрем за помощ, когато трябва да направим важен избор, и има ли връщане назад – това са част от въпросите, които нашият главен герой си задава, а заедно с него и ние”, обяснява Илиев.

В спектакъла участват актьорите Ивайло Драганов, Кристиана Ценкова, Ростислав Панков, Дона Вълова и Любомир Кънев. Сценографията е дело на Евгения Явашева, а музиката е на Христо Намлиев. Хореографията е на Стефан Витанов.

Спектакълът ще бъде представен премиерно на 27 април тази година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X