https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусенският театър представя премиерно "Емоции от първа необходимост"

Русенският театър представя премиерно “Емоции от първа необходимост”

Русенският театър ще представи премиерно спектакъла “Емоции от първа необходимост” по фрагменти от “Страх и мизерия в Tретия райх” на Бертолт Брехт тази вечер в крайдунавския град.

Режисьор е Ева Данаилова – носител на наградата за млад режисьор “Слави Шкаров” за миналата година.

“Каним публиката на един иновативен авторски музикален спектакъл, който съдържа в себе си текстове на Бертолт Брехт и авторски текстове на актьорите, с които съвместно създадохме спектакъла. Той е много динамичен, с комедийни елементи, клоунада, и е решен по метода на игровия театър”, каза Данаилова.

По думите й спектакълът е насочен към всекидневните решения, които взимаме, и отговорността, която носим за тях.

“Заглавието “Емоции от първа необходимост” съдържа в себе си усещанията, чувствата, емоциите, които имаме, и имаме ли право на тях. Самият Бертолт Брехт задава в “Страх и мизерия в Третия райх” много важни въпроси, които продължават да са актуални – как се държим с другите, как се отнасяме и със себе си”, каза още Ева Данаилова.

В спектакъла участват актьорите Ивайло Драганов, Кристиана Ценкова, Ростислав Панков, Дона Вълова и Любомир Кънев. Сценографията е дело на Евгения Явашева, музиката е на Христо Намлиев, а хореографията е на Стефан Витанов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X