https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиДомашен арест за шофьора, причинил катастрофата край Бургас, при която загина майка...

Домашен арест за шофьора, причинил катастрофата край Бургас, при която загина майка на две деца

Оставиха под домашен арест шофьора, причинил катастрофата край бургаското село Черни връх. При тежкия инцидент загина 33-годишната Янита Пепелянкова, а двете ѝ деца – на 5 и 8 години, пострадаха тежко. Техният автомобил е управляван от 53-годишната майка на Янита. По-възрастната жена получи по-леки наранявания и остана контактна след инцидента.

От прокуратурата поискаха най-тежката мярка за неотклонение „постоянен арест”, но въпреки това Окръжният съд в Бургас постанови по-лека мярка на Атанас Андонов. Пред залата беше и сестрата му Антоанета Димитрова, която разказа че той ѝ се е обадил веднага след инцидента. Пред нея той разказал, че децата са били без столчета и колани, както и 33-годишната Янита.

Прокурорът по делото Ангел Георгиев потвърди, че двете жени и децата не са били с колани в автомобила в момента на катастрофата.

Предстои да бъде назначена автотехническа експертиза, която да докаже имало ли е проблем с автомобила на Андонов. Той има и две предишни нарушения за превишаване на скоростта.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X