https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщество„Мартенски музикални дни" беше открит с рецитал на световноизвестния цигулар Светлин Русев

„Мартенски музикални дни” беше открит с рецитал на световноизвестния цигулар Светлин Русев

С концерт рецитал на световноизвестния цигулар и любимец на публиката Светлин Русев тази вечер в Голямата зала на Доходното здание в Русе бе поставено началото на 63-ия фестивал „Мартенски музикални дни”. Харизматичният русенец заяви, че изпълненията на творби на П. И. Чайковски, М. Елман, Р. Вагнер, В. В. Корнголд и Г. Форе ще посвети в памет на починалия на 13 март Български Патриарх Неофит.

Светлин Русев трябваше да си партнира на сцената с прочутата корейска пианистка Йоръм Сон, но поради заболяване нейното участие беше отменено.

В утрешния концерт „Гласове” на Русев ще партнира украинският виолончелист и лауреат на Международния конкурс „Кралица Елизабет” – Брюксел Алексей Шадрин. Заедно с тях на сцената ще се изяви и талантливата френска пианистка Елена Розанова.

Малко по-рано, от 18:00 часа, беше открита и изложбата на Таня и Георги Пасеви „Кръговрата на квадрата”, която даде старт на богатата културна програма на фестивала, съобщиха от пресцентъра на община Русе. Тя е част от съпътстващата програма на Международния фестивал „Мартенски музикални дни”.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X