https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРая Назарян: За мен Мария Габриел трябва да откаже гласуване на нейн...

Рая Назарян: За мен Мария Габриел трябва да откаже гласуване на нейн кабинет

“Христо Иванов се съгласи с всичко в споразумението. Атанас Атанасов бе в залата. А пред медиите казах, че споразумението е одобрено от Христо Иванов и подписано от Мария Габриел. След това посочих, че няма подписи на другите лидери. Не съм казвала, че Иванов го е подписал”, уточни в ефира на bTV депутатката от ГЕРБ Рая Назарян, част от преговорния екип на ГЕРБ. Тя увери, че от ПП-ДБ са знаели, че Мария Габриел ще отиде с пълна папка в президентството. Сега обаче според Назарян Габриел трябва да се откаже от мандата и да не подлага на гласуване нейн кабинет.

Тя обясни, че е обсъждали споразумението за съвместно управление с Христо Иванов в неделя. В залата бил и Атанас Атанасов, но не ѝ премиерът акад. Николай Денков. Иванов се съгласил с всичко. Постигнали договорка да няма срок за реформите в службите и съдебната система.

“Бойко Борисов не се е месил в имената на министрите, остави ги на Мария Габриел”, увери Рая Назарян. Юристката допълни, че извинението на Асен Василев не само не стига, но дори вчера той е добавил нови обиди към Габриел. Казал, че тя няма лидерски качества и не бива да е премиер.

“Те знаеха имената, обсъждани са 10 дни. Имаше спорове само дали Тодор Тагарев да остане в отбраната и за Александър Йоловски като електронен министър. Там поводът бе, че той подал сигнал срещу Кирил Петков. Разбира се, че знаеха, че ще отидем при президента с пълна папка”, посочи Назарян и обясни, че още в началото на мандата министрите се съгласили да са на постовете си 18 месеца, а не 9.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X