https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСтанишев: Трудно е да се даде прогноза ще се формира или няма...

Станишев: Трудно е да се даде прогноза ще се формира или няма да се формира управление

“Трудно е да се даде прогноза ще се формира или няма да се формира управление. Ако говорим институционално, за България е по-добре да има правителство. Няма лесен коалиционен партньор, но трябва да съумеят да намерят баланс”, заяви бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев в ефира на bTV.

Станишев посочи, че всичко по време на разговорите за коалицията се свеждат до постове.

По думите му по-добре е ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да си бяха мълчали и да не бяха казвали нищо пред медиите. Не може да се каже в управлението в момента кой министър на кого е, посочи Станишев.

Той добави, че нито една формула за правителство не е свещена, а трябва да има прозрачност в управлението. Много важeн е начинът на изчистване на противоречията, изтъкна Сергей Станишев.

Според него липсва уважението и взаимното доверие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Станишев коментира и ситуацията в БСП с исканата оставка на лидера на партията Корнелия Нинова. Той смята, че се внася разкол не само в националния съвет, но и в местните структури на партията.

Ако БСП не промени линията си на поведение, на състезание с консервативни и националистически партии на техен терен, процесите не ерозия и спадане на доверието ще станат необратими, предупреди Станишев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X