https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКирил Петков: Вече започна войната на интерпретациите за терора в Москва

Кирил Петков: Вече започна войната на интерпретациите за терора в Москва

“Вече започна войната на интерпретациите за терора в Москва”, написа във Фейсбук съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

“Важното е в тази зловеща политическа игра да не загубим човешката болка за жертвите и техните близки. Бог да ги прости, и дано истинските виновници да платят за престъплението!”, пише още Петков.

В Русия днес е Ден на национален траур след трагедията в “Крокус Сити хол”, където при стрелба загинаха 133-ма души. Всички флагове в страната днес са спуснати наполовина, отменени са развлекателните мероприятия и забавните програми по телевизиите.

Групировката “Ислямска държава” публикува видеозапис от атаката в “Крокус Сити хол”, заснето от нападателите. Записът трае около минута и половина, и показва няколко мъже с размазани лица и променени нарочно гласове, въоръжени с огнестрелни оръжия и ножове във фоайето на концертната зала.

След 20-часово мълчание по темата президентът на Русия Владимир Путин директно обвини Украйна за връзка с терора в Москва. Според него терористите са се опитали да избягат и са се придвижвали към Украйна, където по предварителни данни от украинска страна е бил подготвен “прозорец” за преминаването им през държавната граница. Той посочи във видеообръщението си към нацията, че са били задържани общо 11 души.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X