https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМария Габриел: Оттеглям кандидатурата си за премиер, отиваме на избори

Мария Габриел: Оттеглям кандидатурата си за премиер, отиваме на избори

“Утре ще оттегля кандидатурата си за министър-председател от парламента. ГЕРБ няма да участва в преговори за втория мандат”, заяви вицепремиерът в оставка Мария Габриел днес.

Тя бе номинирана за премиер от ГЕРБ и в понеделник получи първия мандат от президента Румен Радев. Във вторник Габриел го върна изпълнен, но от ПП-ДБ обявиха, че няма да подкрепят предложения от нея кабинет, защото не бил съгласуван с тях. Партиите седнаха да преговарят отново в петък и се очакваше да успеят да се разберат за кабинет.

“Оценявам, че разговорите продължиха. Благодаря на всички. Благодаря и на акад. Денков, с който не прекрачихме граници, отвъд които разговорът помежду ни да е невъзможен“, започна Габриел.

“Ние казваме – не. Не на постоянните нови условия, и на нови и нови условия”, посочи тя.

“Изразявам съжаление от създалата се ситуация”, каза Габриел.

“Всички видяхме, че в последните девет месеца важни реформи се случват с ГЕРБ. Имаше разговори. В тях ГЕРБ отново направи жест и отстъпи. В този момент вместо това да бъде оценено, постъпи ново искане”, разказа тя.

“В момента, в който дадохме заявка, че можем да отстъпим за министерството на отбраната и министерството на енергетиката, бе поискана смяна и в министерството на вътрешните работи”, продължи вицепремиерът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X