https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИТН няма да предлага министри за служебното правителство

ИТН няма да предлага министри за служебното правителство

“Изборите ще променят много неща, в следващия парламент няма да е същото”, заяви председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов в предаването “Неделя 150” на БНР.

Според него няма да има политическа сила, която ще може да управлява сама. “Надявам се да има управление, което да започне да връща нормалността в държавата, каза Йорданов. Смятаме, че е напълно възможно да има нормално управление след изборите и ИТН ще участва в него”, добави той.

ИТН няма да предлага министри за служебното правителство, посочи Тошко Йорданов.

“ПП – ДБ и ГЕРБ си имат служебен министър-председател, защото по желание на Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев Конституцията беше променена”, каза Йорданов. “Промениха и начина, по който се назначава служебният кабинет. Орязаха от страх правомощията на президента и му предоставиха един списък от десетина човека с ясното съзнание, че всичките в този момент са свързани с ГЕРБ”, коментира Йорданов. “Държавният глава получи списък и няма вариант да избере някой друг”, смята той.

“Димитър Главчев стана председател на Сметната палата в този парламент, и то и с гласовете на ПП-ДБ”, каза още Йорданов.

Тошко Йорданов посочи, че няма да води листата на партията за европейските избори.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X