https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГЕРБ и ДПС предлагат 75 лв. великденска добавка за пенсионерите, които са...

ГЕРБ и ДПС предлагат 75 лв. великденска добавка за пенсионерите, които са под линията на бедност

По 75 лева еднократно да получат за Великден пенсионерите, чиито пенсии са под линията на бедност.Това предлагат депутати от ГЕРБ-СДС и ДПС от социалната и бюджетната комисии с промени в Закона за бюджета на ДОО.

“Това ще струва 40 милиона лева и ще засегне близо 534 хиляди пенсионери, чиито доходи в момента са под линията на бедност”, обясни Деница Сачева от ГЕРБ.

“Многократно се е спекулирало в политически план, че няма да има нита един човек, който да живее под линията на бедност. Но между политическите лозунги и реалната политика разминавания стават все по-драстични и има 534 хиляди души, които ще посрещнат Великден с пенсия под 526 лева”, допълни шефката на социалната комисия.

“Вместо да се провят дарителски кампании, държавата да възстанови традицията, при която за Великден и Коледа пенсионерите да получават добавки”, обясни още Сачева.

Тя допълни, че тези добавки нямат отношение към доходите, а целта е да се покаже, че България е солидарна държава и всички мислят за бедните хора.

“Разчитаме на подкрепата на всички сили и след като бъде прието се надяваме да има и извънредна дата от НОИ, с коята тези добавки да бъдат изплатени още преди Великден.

Тези разходи не касаят трансфери от бюджета, а ще бъдат покрити с вътрешни размествания от бюджета за ДОО”, обясни Йордан Цонев от ДПС.

“След внимателен анализ на приходите и разходите ще търсим и други възможности да подкрепим социално слаби и уязвими хора”, допълни шефът на бюджетната комисия.

“Не е вярно, че се отива на избори заради ГЕРБ. Единствено Мария Габриел подписа споразумението”, коментира пък Рая Назарян от ГЕРБ по повод на твърдения на ПП-ДБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X