https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаСоциалната комисия обсъжда предложения за отпускане на великденски добавки

Социалната комисия обсъжда предложения за отпускане на великденски добавки

Комисията по труда, социалната и демографската политика в парламента разглежда два законопроекта, с които се предлага отпускане на великденски добавки за пенсионери.

Депутати от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ДПС са вносители на единия от законопроектите. С него се предвижда осигуряване на 40 милиона лева за еднократно изплащане на допълнителна сума в размер на 75 лв. на пенсионерите, чиято пенсия или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за април т.г., е в размер до 526 лв. включително. Средствата ще бъдат за сметка на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г. и за великденските празници ще могат да бъдат подпомогнати около 534 хил. пенсионери, пише в мотивите на законопроекта.

Парламентарната група на „Възраждане“ има друг законопроект, с който предлага великденска добавка в размер на 100 лв. за всички пенсионери. От формацията предлагат по 100 лв. за всички пенсионери и за Коледа. По-рано депутатът Георги Георгиев заяви пред журналисти, че средствата ще са за сметка на допълнителното задължително пенсионно осигуряване за периода от април до края на годината. Предложението е парите да се прехвърлят на сметката на Държавното обществено осигуряване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X