https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНинова: Рушите всякакви основи на правова държава и на институции

Нинова: Рушите всякакви основи на правова държава и на институции

“Рушите всякакви основи на правова държава и на институции”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на дебатите на второ четене за изменение и допълнение на Закона за Българската народна банка.

“С тези поправки давате ярък пример за това какво е конфликт на интереси. Представете си господин Главчев – служебен министър-председател, след това се връща в Сметната палата и като председател, по закон е длъжен да проверява собствения си Министерски съвет, себе си, министрите си и да пише доклади дали те са изпълнявали закона, дали са нарушавали обществени поръчки, дали откраднали пари и т.н”, заяви Нинова.

“Толкова ярък пример за конфликт на интереси не сме имали никога. Заложихте корупцията в закона и тя стана недоказуема. Сега залагате конфликта на интереса в закона като възможен”, добави тя.

Лидерът на БСП заяви, че още преди внасянето на тези текстове за гласуване с промените в Конституцията, левицата била против. По думите ѝ всички тези промени рушали институциите у нас.

“Рушителство след рушителство, грешка след грешка, и то стратегически грешки. Нов текст за мандатността – какво е това? Вие изобщо влагате ли някакъв смисъл в това, което предлагате?”, смята тя.

Нинова бе категорична, че БСП няма да подкрепи нито едно от предложенията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X