https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиСотир Цацаров отказа изслушване в парламента за Нотариуса, комисията била за изява...

Сотир Цацаров отказа изслушване в парламента за Нотариуса, комисията била за изява на депутати

И бившият главен прокурор Сотир Цацаров няма да отиде в парламентарната комисия за дейността на Нотариуса, след като по-рано Борислав Сарафов и Иван Гешев също отказаха. Той е изпратил писмо до председателя Никола Минчев, в което обяснява причините за отказа.

“Начинът на насрочване и протичане на заседанията в парламентарната комисия създава усещането, че изслушванията имат за цел не толкова обективната истина, а по-скоро едностранна политическа изява на отделни народни представители”, пише Цацаров.

“На 20 март бях изслушан в прокурорската колегия на ВСС, където изложих факти по изявленията на Веселин Денков, Ивайла Бакалова, както и на съдия Владислава Цариградска. Изслушването ми там се предаваше пряко и стана обществено достояние чрез медиите”, казва в писмото си прокурорът.

Според него досега депутатите не са поискали информация от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за подслушвани магистрати, нито са получили данни за това дали Нотариуса и хората от обкръжението му са били сътрудници на службите.

В поркурорската колегия на 20 март Цацаров поиска да се провери и хода на делото на КПКОНПИ срещу Веселин Денков и изслушване на един от основните герои във филма на Антикорупционния фонд – Яне Янев, чиито твърдения там нямали нищо общо с истината.

“Заявявам още веднъж, че не познавам Мартин Божанов, нито съм имал съпричастност към “дейността на групата му”. Нямам отношение към задържането на Веселин Денков”, категоричен е Цацаров.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X