https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНинова: Лобистите в залата спират закона за колективните искове

Нинова: Лобистите в залата спират закона за колективните искове

“Лобистите в залата спират закона за колективните искове, защитават монополи и олигарси”, заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Поводът беше, че предложеният от БСП законопроект за представителните искове за защита на колективните интереси на потребителите.

Заради неуредици не е ясно дали може законопроектът да бъде разгледан в зала днес, тъй като липсва доклад от правна комисия.

“Лобистите в българският парламент оспорват този законопроект, защото в него става дума, че ако се подаде колективен иск, съдър допуска предварително изпълнение и веднага спира нарушението на онези монополи и олигарси, които ви дерат кожите. Става въпрос за това, че вие не носите доказателствена тежест и не трябва да доказвате вреда”, обясни Нинова.

По думите и промените ще направят производствата бързи.

“Съдът е длъжен да информира всички за този иск и всеки може да се присъедини на по-късен етап. По този иск не дължите пари, той се води безплатно във ваш интерес. Санкциите за онези, които посягат на правата ви, се увеличавят на 70 хиляди лева.”, каза Нинова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X