https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНикакъв натиск няма, каза Калин Стоянов в коментар за оставката на главния...

Никакъв натиск няма, каза Калин Стоянов в коментар за оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев

“Вчера главният секретар си подаде оставката по лично искане и причини. Категорично никакъв натиск няма”, коментира в парламента министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов за подадената оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев.

“Не за първи път чух от премиера Николай Денков, че евентуално е имало някакъв натиск, че те си комуникират заедно, би следвало комуникацията да минава през нас”, добави Стоянов.

Той посочи, че едното искане на Кирил Петков е било “да сложат за ръководител на оперативния щаб за изборите заместник-министъра на МВР Кирил Ценкин. “Аз му казах, че това много трудно може да се случи, тъй като винаги назад във времето, а и занапред ще бъде и е бил главният секретар”, каза вътрешният министър в оставка. Той уточни, че няма как човек, който е част от политическия кабинет, да бъде ръководител на този щаб.

“В моя кабинет е идвал Кирил Петков и то неведнъж”, заяви Стоянов и допълни, че Асен Василев и Бойко Борисов не са го посещавали там. “Единственият човек, с когото съм разговарял, който ме покани, предложи ми да вляза в кабинета „Денков“ в качеството на експерт е Кирил Петков”, каза министърът в оставка. Той обясни, че към онзи момент не е познавал Мария Габриел.

“Нямаме отношение относно казуса от вчера”, каза министърът в оставка във връзка с вчерашната акция в агенция „Митници“ на Държавната агенция “Национална сигурност” (ДАНС) и Комисията за противодействие на корупцията (КПК).

По темата за Мартин Божанов-Нотариуса Стоянов посочи, че никога не го е виждал и не е разговарял с него. “Дали е бил сътрудник, или не, независимо дали е Мартин Божанов, или който и да било друг, това представлява държавна тайна”, каза още Стоянов.

Попитан дали има предложение за служебния кабинет, Стоянов каза, че за момента няма.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X