https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНинова: Искаме да помогнем на всички пенсионери, но да бъде справедливо

Нинова: Искаме да помогнем на всички пенсионери, но да бъде справедливо

“Поради създадените противоречия може да не мине нито едно от предложенията на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ за добавки към пенсиите на гражданите. Затова разговаряхме и с колегите от другите групи да има работещ вариант. Важно е да помогнем на пенсионерите и да възстановим великденските добавки”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти.

„Ще предложим на всички пенсионери до минималната пенсия по 100 лв., а над минималната пенсия – по 50 лв. за всички. Целта ни е да помогнем на всички пенсионери, но да бъде справедливо. Предлагаме парите за това да се осигурят чрез трансфер от държавния бюджет към бюджета на ДОО, тъй като в ДОО ги няма като резерв тези пари. Ще говорим с всички парламентарни групи. Не трябва разправиите им да се отразят върху възрастните хора“, обяви тя.

„Когато гледахме бюджета, ние от БСП внесохме подобно предложение и то бе отхвърлено. Ако го бяха записали в бюджета, нямаше да стои този въпрос. Сега има време и начин, ако има политическа воля, да решим този въпрос“, уверена е Нинова.

За оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев тя заяви: „Тези въпроси не към нас. Очевидно от вчера досегашната сглобка си разчиства сметки. Сигурно има връзка с предстоящите избори.“

„Почти не намирам думи, с които да опиша отношенията между тези хора. 9 месеца абсолютна сглобка до вчера, благодарение на Пеевски си решиха въпроси, сега той е най-голямото зло. Това е лицемерие, предизборна сглобка. Да си кажат истината – Борисов и ПП заедно са си, кълнат се, че ще бъдат заедно и след изборите. Очевидно ДПС им е нужно за кворум за Конституцията, тепърва ще им е нужно и за регулаторите. Трите партии са едно. Ние поне сме чисти“, увери тя.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X