https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНасърчаването на електрическата мобилност ще бъде част от бъдещите приоритети за развитие...

Насърчаването на електрическата мобилност ще бъде част от бъдещите приоритети за развитие на Община Русе

Кметът на община Русе Пенчо Милков проведе днес работна среща с ръководния екип на “Електроенергиен системен оператор” ЕАД. На нея бяха обсъдени идеи как може да бъде насърчена електромобилността в Русе и варианти за изграждане на вериги от зарядни станции в града.

“Наблюдава се все по-голямо търсене на електромобили, особено за градско шофиране. Общината наскоро закупи и модерни електробуси. Естествената следваща стъпка за нас е да работим за разширяване на мрежата за зареждане на новите превозни средства. Това е поредна стъпка, която сме длъжни да направим за по-зелена и чиста градска среда”, посочи Пенчо Милков.

В първоначалното обсъждане бяха включени предложения за изграждане на две бързи станции за зареждане, както и такава за електробуси.

Електромобилността е сред водещите акценти и в програмата за развитие на Европа за управление на енергийната ефективност. Електрическите автомобили все повече навлизат на пазара като предпочитани превозни средства, а за собствениците в много европейски държави се предлагат стимули и преференции като данъчни облекчения, улеснен режим на паркиране.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X