https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоУвеличават броя на зарядните колонки за електрически автомобили в Русе

Увеличават броя на зарядните колонки за електрически автомобили в Русе

Общинският съвет в Русе съобщава, че ще приеме промени в Наредба № 16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на община Русе.

Целта на предложените нормативни допълнения е създаването на условия да бъдат поставени зарядни колонки за електрически превозни средства в община Русе.

Очаква се през следващата 2023 година да бъде увеличен броят на зарядните колонки на територията на общината, с цел удобство и сигурност на водачите на електрически превозни средства. Към настоящия момент на територията на Община Русе устройствата, които осигуряват зареждането на такива автомобили, са твърде малко.

По този начин ще се създадат по-добри условия за ползване на електрически превозни средства. За прилагането на новата уредба не са необходими финансови средства.

Предстои през януари 2023 година Общински съвет – Русе да приеме Наредба за допълнение на Наредба № 16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Община Русе. Всички граждани и заинтересовани лица могат да се включат по темата, като предоставят мнения, предложения и становища до Общински съвет в срок до 19 януари.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X