https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПетков: Отново ни плашат, че няма пари, а ще дадат добавка само...

Петков: Отново ни плашат, че няма пари, а ще дадат добавка само на половин милион пенсионери

“Вече два дни, откакто управлява служебното правителство на Борисов и Пеевски, и вече виждаме, че прокуратурата отново е бухалка по два начина: заплашва директно хора като главния секретар и изтичат сигнали и информация към медиите”, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в кулоарите на парламента.

“Трето, в момента всички кафяви медии и прокуратурата работят в координация заедно”, допълни той.

“Четвърто, започнаха отново да ни плашат, че няма пари, някакви милиарди пак нямало. Пето, утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавка, а на 1,5 млн. няма да дадат. Вместо стария модел, който се даваше пари от джипките, ние бяхме предложили 11% за всички пенсионери”, каза Петков.

“Това са само 2 дни от това правителство, но се вижда, че с огромна скорост успяхме да се върнем към стария модел. Хубавата новина е, че имаме само два месеца от този ужас, след това отиваме на избори и гражданите могат да си изберат стария или новия модел”, допълни той.

“Няма логика в една среща да се появи Сарафов, прокурор от СГП, заместник, КПКОНПИ и главния секретар. И по конституция Сарафов няма нищо общо с този вид разговори, допълни Петков. Защо изведнъж 5 човека от различни институции са в тази среща”, попита той.

“Ако има престъпление – да се разследва. Но няма никаква логика главен прокурор да казва: Ако не си дадеш оставката, ще те разследвам. Това е престъпление само по себе си”, допълни Петков.

“Имаме от една страна медийна кампания с кученце и пари, а от другата страна имаме главен прокурор, който казва: Ще те разследвам, ако не си дадеш оставката. Това само по себе си е безумие”, каза Петков. И попита: “Защо двете неща трябва да се гледат заедно – ако Живко Коцев е направил престъпление, нека да се разследва. Ако Живко Коцев е извикан и е заплашван да си даде оставката, това само по себе си е престъпление. Това са два отделни казуса, а може би две отделни престъпления”.

“Имаме абсолютна ос: Пеевски – Борисов, премиер, който му казва какво да прави, вътрешен министър, който е там, за да направи чадър за купения вот и сега и главен секретар, който му е дясна ръка. Те си подредиха картите, за да може да има купен вот.

Няма да отговарям на Борисов, Живко Коцев е освободен, каза Атанас Атанасов. Убеден съм 100%, че Живко Коцев не е участвал в престъпна дейност”, допълни той.

“Прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати. Къде в това дело са доказателствата за контрабанда.

Когато президентът каза: Какъв е този главен секретар на МВР, който не знае с кого се среща”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X