https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПетков: Днес се даде предизборна добавка, която се даваше в годините на...

Петков: Днес се даде предизборна добавка, която се даваше в годините на ГЕРБ

“2009 г. средната пенсия е 288 лв., а в края на управлението на ГЕРБ стига до 382 лв. 2020 г. – всичко това за 11 години. 2023 г. вече е 788 лв., а с увеличението за 2024 г. става 833 лв. Това се нарича постоянно покачване на доходите на пенсионерите”, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Пеков на брифинг пред медиите.

„Днес се даде предизборна добавка, която се даваше по времето на ГЕРБ – тези години на много ниски пенсии, само за да се замазват очите на пенсионерите. 1,5 млн. пенсионери дори не получават тази добавка. Защо предизборно, защо един път, защо не постоянно покачване на пенсиите, защо милион и половина пенсионери трябва да са по-зле от другите половин милион за тази добавка?“, попита той.

„Само след няколко седмици ще имаме избори и хората ще могат да кажат дали искат тези пари, подхвърлени от джипката, или искат постоянно покачване на доходите“, категоричен е Петков.

Той припомни, че Георги Гвоздейков вече е изключен от ПП: „Борисов и Пеевски правят маркетинг трик, където слагат името на Гвоздейков отпред, за да си правят всички задачи за купен вот с абсолютно пълната координация то министъра и главния секретар, за да държа контрола в сови ръце. Купеният вот на тези избори ще бъде безпрецедентен.“

„Видяхте как изтичат свидетелски показания от прокуратурата – това е кална операция, която ще продължи в следващите два месеца. Но мисля, че българите са разумни хора и няма да се хванат на тези плоски и кални операции“, уверен е Петков.

Христо Иванов добави: „Страната беше хвърлена към ненужни избори, без политическо обяснение за това. Веднага започна целенасочена медийна кампания срещу нас. Основният въпрос ще бъде искат ли хората да бъде управлявана по начина, по който виждат в момента, че се прави, или искат да се върнем към реформите. ПП-ДБ ще излезем с ясна формула за това как си представяме формулата за управление на страната в началото на предизборната кампания.“

„Ясно е, че се отстраняват всички, които не се ползват с доверието на Пеевски, и остават тези с неговото доверие, виждаме го в ДАНС“, допълни още Иванов.

„Преди 8 месеца информацията е излязла от белгийската прокуратура. Изведнъж точно сега изискват документите от властите у нас, МВР нахлува в офисите на Ананиев и се оказва, че компаниите дори не са вече на този адрес. Опитват се да показват сила, влизайки в партийни офиси. Нас не ни е страх“, коментира Петков претърсването на офиси на Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

„Заместникът в ДАНС, който е отстранен, е с абсолютно перфектна професионална история. Другият, който бе оставен – човекът, който направи фалшивия за мен сигнал, свързан с електронното гласуване. Той, който е работил в КПКОНПИ по специално дело – проверка на данните по темата „Магнитски“ на господин Делян Пеевски. Ще видите колко услуги ще се опитат да ни направят Пеевски и Борисов – от кални бригади до бухалки. Властта отива при хората“, допълни той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X