https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоАвстралия разреши постоянното пребиваване на героя, попречил на убиеца от Сидни

Австралия разреши постоянното пребиваване на героя, попречил на убиеца от Сидни

Френски гражданин, който се опита да спре нападателя с нож в търговския център в Сидни, е добре дошъл да остане в Австралия, колкото си иска, каза премиерът Антъни Албанезе.

Шестима души бяха убити, а 12 бяха ранени. Нападателят, идентифициран като Джоел Каучи, беше застрелян от полицай.

Видео показва как французинът Дамиен Геро се изправя срещу Каучи, държейки колче. Той се опитва да попречи на нападателя с нож да нарани повече хора.

Австралийското правителство ще предостави разрешение за постоянно пребиваване на френския гражданин, но не и гражданство, тъй като не може да заобиколи изискванията.

Премиерът Албанезе благодари на Геро за неговата „изключителна храброст“ и предложи да разреши проблемите с работната виза на френския гражданин след съобщения, че тя изтича през юли. Геро работи като строител.

„Някой, който дори не е гражданин на тази страна, стоеше смело на върха на тези ескалатор и спря извършителят да се качи на друг етаж и потенциално да продължи нападението срещу други граждани“, посочи премиерът.

Албанезе каза, че атаката в търговския център е „напълно неприемлива“ и „ужасяваща“ и добави, че има „текущо разследване относно мотивите на извършителя“.

Пет жени и един охранител от пакистански произход бяха убити при атаката в Сидни, като властите изключиха версията за тероризъм. Разследва се версията, че нападателят е избирал жертвите си по полов признак.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X