https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДимитър Стоянов: Служебният премиер доказа партийна принадлежност

Димитър Стоянов: Служебният премиер доказа партийна принадлежност

“Нямам спомен министър да е престоял седмица в служебен кабинет и впоследствие да бъде освободен”, коментира във Facebook секретарят на президента по сигурност и отбрана Димитър Стоянов, който беше и служебен министър на отбраната през 2022 и 2023 г.

Според него причината за това предложение не се корени “в доказания професионализъм на все още действащия министър”, а се крие “в нефелните конституционни промени, пробутани от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС”.

Стоянов добавя, че няма спомен и политическа партия да се е намесвала в съставянето на служебен кабинет на президента Радев (като отбелязва, че Плевнелиев е “излишно да го коментира”).

“С тези си действия служебният премиер доказа партийна принадлежност на кабинета “Главчев”. Зная, че ще им е трудно да го разберат, но все пак се надявам на направят опит. Венко Сабрутев, Настимир Ананиев и Ко да го проумеят, че този служебен кабинет е в резултат на предложените от Христо Иванов и гласувани от тях калпави промени в основния закон на държавата”, пише още секретарят на президента по сигурност и отбрана.

“Остава открит въпросът за причините за исканата оставка, пред кого ще бъде представена, къде ще се проведе дебатът за нея и т.н.”, посочва още Димитър Стоянов.

След като вчера служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър на външните работи на мястото на Стефан Димитров, персоналната промяна в състава на кабинета трябва да бъде одобрена и от президента. Предложението на Главчев дойде часове след изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който пред симпатизанти обяви, че в служебното правителство партията му подкрепя единствено министъра на отбраната и поиска смяна на министъра на външните работи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X