https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНиколай Василев: За три години и половина държавният дълг се увеличи с...

Николай Василев: За три години и половина държавният дълг се увеличи с 20 млрд. лв.

“Политиките на правителствата през последните три години бяха проинфлационни – големи социални разходи и нулеви реформи, които доведоха до високата инфлация и обедняването на хората”, каза бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

“Всеки път, когато Асен Василев предава Министерство на финансите на свой наследник, се повтаря едно и също. Парите са похарчени, а новите министри казват, че положението е много тежко. За три години и половина Василев увеличи държавния дълг с 20 млрд. лв. Бюджетното харчене не е икономическа политика”, изтъкна той.

Бившият вицепремиер е на мнение, че събираемостта на данъци няма да се увеличи. Василев определи управлението на предходното редовно правителство като „приказки, малко идеи, почти никаква свършена работа“.

Финансистът каза, че за да влезе страната в Еврозоната, трябва да има силна политическа воля. Той обясни, че причина за забавянето е, че България е влязла в т.нар. „сив списък“ за пране на пари за финансиране на международния тероризъм.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X