https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиБрифинг на прокуратурата в Русе след ареста на имотни измамници

Брифинг на прокуратурата в Русе след ареста на имотни измамници

Прокуратурата в Русе води разследване по дело за четири престъпления – за организирана престъпна група с участието на трима души, като единият е полицейски служител, второто престъпление е за измама, третото за използване на неистински документи, а четвъртото е за използване на неистински частни документи. Това съобщиха на брифинг от Окръжна прокуратура Русе.

Организираната престъпна група се е занимавала с имотни измами основно с хора, които са живеели сами.

Арестувани до 72 часа са трима души от Русе, сред които и полицай, по обвинение за участие в група, извършила пет имотни измами. Окръжната прокуратура в града разследва четири престъпления – участие в организирана престъпна група, измама и две обвинения за фалшиви документи. Групата е присвоила имотите на починали, които нямат наследници. Това обяви Радослав Градев, наблюдаващ прокурор от Русе, цитиран от Нова.

По думите на Мирослав Маринов, говорител на Окръжна прокуратура – Русе, се проверява работата и на други трима полицаи от ОД МВР – Русе”. Ще бъде установено дали те са част от тази група и дали имат дисциплинарни нарушения, уточни той.

Измамната схема е действала от ноември 2020 г. до настоящия момент. Инициалите на арестуваните са А.Т.Д на 48 години, Д.С.В. на 43 години и Д.Д.Г. на 47 години. Последният е полицай от Русенското районно управление „Две могили”, каза Градев.

За реализиране на фалшивите сделки са използвани различни нотариуси. „Обявявали са саморъчно направените завещания в полза на т.нар „мулета”, които впоследствие продават имотите на реални купувачи. За измамите са ползвани фалшиви документи”, обясни Градев.

Маринов препоръча хората да са изключително прецизни какво подписват и с кого договарят. Да се запознат и с нотариусите, които посещават и там, където се разпореждат с правата си, да бъдат изключително внимателни.

Полицейската проверка срещу участниците в схемата е била на 15 април 2024 г. Тогава са направени 24 процесуални претърсвания и изземвания. Разпитани са над 20 свидетели. Служители на БОП, на „Вътрешна сигурност” и на МВР са сътрудничили по разплитане на случая, обявиха от прокуратурата.

Припомняме, че вчера служител на МВР-Русе и двама жители на града бяха задържани за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с имотни измами. Служителят на реда е от Районното управление в Две могили.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X