https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПрезидентът Радев: Димитър Главчев изпълнява щенията на своя партиен началник

Президентът Радев: Димитър Главчев изпълнява щенията на своя партиен началник

Двама министри се освобождават само седмица след клетвата на служебното правителството. Това е провала на конституционната реформа. Партиите обезмислиха служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства. Виждате от партийни събрания как се дават разпореждания, как се заплашва министър-председателят. Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, когато той светкавично изпълнява щенията на своя партиен началник.

Това заяви президентът Румен Радев в коментар на исканите от служебния премиер рокади на двама министри – на външните работи и на земеделието. За поста на първи дипломат Главчев предложи Даниел Митов, който е заместник на Бойко Борисов в ГЕРБ, а на мястото на Кирил Вътев е предложен Георги Тахов.

Според последните промени в Конституцията тези кадрови промени в кабинета трябва да бъдат одобрени от президента. Радев обяви, че ще разговаря със служебния премиер в петък.

Ще настоявам премиерът Главчев да си спази обещанието, че ще предложи кабинет, който е равно отдалечен от всички партии. В петък ще го поканя да обсъдим неговите предложения за рокади, но не може да се предлага за министър зам.-председател на партия.

 

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X