https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГеорги Свиленски: С вота на недоверие не искаме да натриваме на никого...

Георги Свиленски: С вота на недоверие не искаме да натриваме на никого носа

“Къде в Конституцията е записано, че този служебен кабинет трябва да се закълне в парламента?”, попита в “Денят започва” зам.-председателят на ПГ на “БСП за България”.

“Вотът е политическо послание, вотът е да се покаже на обществото, недостатъците на даден кабинет”, заяви Георги Свиленски.

Той допълни, че с този вот на недоверие “не искаме да натриваме на никого носа”.

“А искаме да покаже какъв кабинет има в момента България, защото служебният кабинет трябва да бъде независим и да прави единствено избори. Виждаме, че служебният кабинет се ръководи от Борисов, че се назначава от Борисов, така че това трябва да стане ясно на Вашите зрители”.

Той посочи, че този, който назначава пред него трябва да бъде положена клетвата.

“Той носи отговорност. Пред него се полага клетва. След това, както виждате до него, служебният премиер отправя искане за смяна на министър. И след като парламентът ще поема отговорността да присъства и пред него да бъде полага клетвата. Нормалното е то този същият парламент да има възможността да проведе, както и парламентарния контрол върху правителството, така и другият инструмент – вот на недоверие”, допълни Свиленски.

Зам.-председателят на ПГ на “БСП за България” каза, че именно с гласуване народните представители ще представят отношението и вярват ли, че България има независим служебен кабинет.

“От там нататък е работа на президента. Ние и затова първият анонс, който ние направихме, веднага след скандалите беше президентът да смени Главчев. Това е нормалното”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X