https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПенчо Милков награди европейския шампион по бокс Викторио Илиев

Пенчо Милков награди европейския шампион по бокс Викторио Илиев

Пенчо Милков се срещна със състезателя на Боксов клуб „Локомотив“ Викторио Илиев и неговия треньор Алексей Рибчев. Кметът награди младия русенски боксьор за завоюваната титла в категория до 60 кг на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки, което се състоя преди дни в Пореч, Хърватия.

„Победите ти на ринга не са само триумф, която се оценява от спортната общественост, но и предопределят по какъв начин ще въздействаш на обществото като цяло и най-вече на подрастващите. Моят съвет към теб е така да влияеш на околните, че в твое лице да виждат един спокоен и уравновесен човек, който използва силата си, за да се грижи за по-слабите“, обърна се кметът към русенския спортист. Той пожела на Викторио Илиев успех в следващите състезания, за които се подготвя.

В град Пореч боксьорът показа най-доброто от себе си и победи с резултат 4:3 във финалния мач украинецът Богдан Челдик. Негови треньори в Хърватия, като част от националния отбор, бяха олимпийската шампионка Стойка Кръстева и Фикрет Ереджебов.

Младият състезател по бокс сподели своите очаквания за предстоящите Олимпийски игри, които ще се състоят през лятото в Париж. Русенецът е спечелил квота за участие и се надява да представи Русе и България подобаващо.

През 2023 г. Викторио Илиев спечели златен медал на Световната купа по бокс за младежи в Будва, Черна гора. За своя успех тогава той отново бе отличен с парична премия от кмета на община Русе.

На срещата присъстваха още заместник-кметът Борислав Рачев и директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X