https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАсен Василев: Рискове за бюджета няма

Асен Василев: Рискове за бюджета няма

“Рискове за бюджета няма в момента. Сделката “Боташ” е изключително неизгодна за българския народ, защото плащаме по 1 млн. на ден”, каза съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев в Благоевград. Той пристигна заедно с други членове на партията за среща със симпатизанти на партията.

Василев е категоричен, че ако бъде прекратен договорът, ще трябва да се плати цялата сума за следващите 13 години, затова трябвало да се търси вариант как да се преформатира. Единият е – чрез преговори с турската страна, а вторият вариант е да се види дали не противоречи на европейското законодателство.

“Според мен се опитват да ни вкарат обратно в разказа за всички ще умрем от студ и държавата ще фалира. Единствената причина някой да ви плаши е, че се опитва да ви бръкне в джоба”, коментира Василев.

“Когато ви плашат, го правят, за да останат няколко милиарда в бюджета и после да се разпределят между няколко фирми”, обясни той.

Василев няма обяснение защо 4 закона, които са необходими за второто плащане по ПВУ не са вкарани в пленарна зала.

“Те стоят от октомври месец в деловодството на НС и председателят на парламента дължи обяснение на българските граждани защо не ги придвижва. Според мен това е умишлено. До момента сме договорили 20% от средствата и по този показател сме по средата от всички европейски държави. Разплащанията естествено стават по-късно”, допълни Василев.

Според него вече е ясно, че е имало политическа договорка с президента, за да се сформира служебен кабинет. Категоричен е, че партиите нямат място в него затова и ПП нямали претенции кой да е министър, а само кой да не е – Калин Стоянов.

“Видяхме, че партиите искат да се месят в този кабинет. С поправките в конституцията вече няма еднолична власт, има двама човека, които трябва да отговарят за провеждането на честните избори. Сега има взаимен контрол между министър–председателя и президента. Нито една от тези 2 институции не може да наложи волята си на другата”, каза Василев. Смята, че служебният кабинет се опитва да направи драстична промяна в част от политиките на предишното правителство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X