https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДни на отворените врати ще се проведат в детските градини на община...

Дни на отворените врати ще се проведат в детските градини на община Русе

Община Русе организира за първа година Дни на отворените врати в детските градини, съобщават от общинския пресцентър. Родителите на децата, на които предстои да постъпят в първа група, ще имат възможност да разгледат учебните заведения и да се запознаят с персонала, който ще обгрижва най-малките.

В периода 22 – 26 април желаещите ще могат да се запознаят с режима, условията и атмосферата в детските ясли, както и с учебните планове, по които се работи. Всяко детско заведение ще допуска посетители в различни дни и по предварително установен график. В някои градини родителите ще могат да наблюдават открити практики с LEGO®, както и уроци по народни танци и спорт.

Желаещите да посетят Дните на отворени врати ще могат да разговарят с директорите на учебните заведения, като ще им бъде предоставена информация за кандидатстването и последващото записване на децата. Информация ще получат и за храната, която се предлага във всички детски градини посредством предварително изготвено единно меню.

Съгласно утвърдения график за прием в детските градини за децата, родени през 2021 г., на които им предстои прием в първа група през септември, се подават заявления за първо класиране до 26 май. Към момента има активни 688 заявления за деца, родени през 2021 г. Класирането ще бъде обявено на 29 май в 17.00 часа

Следващите две класирания ще се обявят съответно на 17 юни и на 1 юли. За всяко от класиранията през календарната година се обявяват и наличните свободни места за останалите възрастови групи.

Община Русе призовава родителите на децата, приети в съответните детски градини да спазват сроковете за записване, тъй като в противен случай губят своят входящ номер и следва да кандидатстват отново за останалите свободни места.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X