https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДни на отворените врати в детските ясли и Детска млечна кухня в...

Дни на отворените врати в детските ясли и Детска млечна кухня в Русе

По случай Международния ден на детето 1 юни Община Русе организира Дни на отворените врати. Русенци ще могат да посетят и разгледат детските ясли и Детска млечна кухня. По време на инициативата родителите ще могат да научат всичко, което ги интересува относно приема в детските заведения, както и да се запознаят с персонала, който обгрижва най-малките.

Желаещите ще могат да се запознаят с режима, условията и атмосферата в детските ясли. Всяко детско заведение ще допуска посетители в различни дни и по предварително установен график. Специално внимание ще бъде обърнато на адаптацията и социализацията на децата, тъй като това са теми, които силно вълнуват родителите.

Персоналът ще предоставя на посетителите създадени за целта материали, които ще съдържат кратки насоки за тяхната и тази на децата подготовка за първите дни от престоя им, както и най-често задавани въпроси.

Родителите ще имат възможност да се срещнат с директора на яслата, с медицинския персонал и с педагога, който се грижи за обучението на най-малките, и да зададат своите въпроси. Те ще могат да разгледат и материалната база на сградата и да видят моменти от ежедневието на възпитаниците.

Дните на отворени врати имат за цел да направят прехода на децата и техните родители по-плавен и по-малко объркващ.

В Детска млечна кухня родителите ще могат да зададат въпроси и да получат информация за начина, по който могат да се запишат, какво меню се предлага и кой приготвя храната. Персоналът ще запознае родителите със здравословното хранене и ежедневния контрол на приготвените храни.

Припомняме, че през 2021 г. Община Русе въведе единно дневно меню за всички, посещаващи детските ясли и градини на територията на общината. Идеята на нововъведението е да се постигне еднаква цена за изхранването на всяко дете. Седмичното меню се обявява на сайта на Община Русе в секция „За граждани“, раздел „Образование“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X