https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитика"Левицата!" внесе документите си в ЦИК за изборите 2 в 1

“Левицата!” внесе документите си в ЦИК за изборите 2 в 1

Коалиция “Левицата!” внесе документите си в ЦИК за предстоящите парламентарни и европейски избори.

Коалицията, представена от равноправни политически субекти, цели представителство в следващото Народно събрание и Европейския парламент, заяви пред медиите председателят на коалиционния съвет Костадин Паскалев

“Това е третият път, когато “Левицата!” се явява на избори. На местния вот удвоихме резултата си, в сравнение с парламентарните. Убедени сме, че ще успеем да запазим тази тенденция“, обясни Паскалев.

На въпрос за заявената готовност на Ваня Григорова за самостоятелно участие в битката за предсрочните парламентарни избори, Паскалев обясни, че инициатива за среща с ръководството на “Левицата!” по-рано е дошла от страна на самата Григорова. В процеса на разговорите е станало ясно, че претенциите ѝ са несъвместими с принципите на лявото обединение, а именно – равнопоставеност на участниците в коалиция “Левицата!”.

“Смятам, че заявените претенции за еднолично вземане на решения от гледна точка на формиране на политика, определяне на приоритети и кадрово разпореждане в “Левицата!” са неприемливи за нас“, каза Костадин Паскалев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X