https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитика"Левицата" регистрира листата си в РИК - Русе

“Левицата” регистрира листата си в РИК – Русе

Русенските представители на коалиция „Левицата!“ регистрираха листата си за парламентарните избори на 9 юни, пише Бряг. Тя включва 12 представители на част от формациите, участващи в коалицията.

Кандидатите са професионалисти в различни браншове, познати на русенци и доказани в своите сфери на дейност. Между тях има инженери, адвокати, лекари, студенти и амбицията на всички е коалицията да има поне един представител в 50-то Народното събрание.

Водач на листата е инж. Валери Иванов – собственик на Дунавски Дражаен флот, общински съветник. След него е инж. Явор Енчев – специалист в областта на сигурността, а трета е адвокат Милена Карачовова. Последен е Благовест Панайотов – студент по право в Русенския университет.

Коалиция „Левицата!“ изрази волята си да покаже друг политически стил и друга политическа перспектива за българската държава, както и друг модел на партийни и политически отношения, основан на равноправно сътрудничество и демократичност. От коалиция “Левицата” са категорични, че консолидацията на левите политически сили в България е без алтернатива.

Формацията включва партиите „АБВ (АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ)“, „ДВИЖЕНИЕ 21“, „ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ“. „ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ“, „ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ „АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ“, „НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ЗА СПАСЕНИЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО“. Към тях се присъединиха още Сдружение „Ляв поглед“, Български общонароден съюз “Бойна дружба”, „Национално движение Единение”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X