https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбластният управител на Русе е подал жалба за злоупотреба с държавни средства

Областният управител на Русе е подал жалба за злоупотреба с държавни средства

Жалба до Административния съд и сигнал до премиера и министъра на финансите за злоупотреба с държавни средства е подал областният управител на Русе Данаил Ковачев, предаде БНР.

Става дума за буферен паркинг в района на “Дунав мост”, за който държавата отпусна 3 милиона лева на Община Русе.

За проблемите около изграждането на паркингите в района на граничния пункт Дунав мост се заговори още преди шест месеца след публикация на Антикорупционния фонд.

Става дума за два терена, общинска собственост, на които да се изградят паркинги за камионите, които задръстваха пътищата към границата. По-големият бе предоставен на частен изпълнител, а за по-малкия община Русе получи помощ в размер на 3 милиона лева от държавата с постановление на МС от правителството Петков. Този паркинг трябваше да осигурява месечен доход за бюджета на общината и самата тя да го управлява.

Документалните абсурди и парадоксалното изпълнение на изграждането на общинската част сега са потвърдени и от областния управител Данаил Ковачев, който внесе жалба в Административния съд и сигнализира премиера Димитър Главчев и министъра на финансите Людмила Петкова.

“В момента нямаме годен самостоятелен паркинг за тежкотоварни автомобили, изграден по това постановление. Ще дам награда от 200 лева на всеки водач на тежкотоварен автомобил, който успее да мине през тази асфалтова ивица и успее да премине през порталната врата.

За мене пътят, който свързва изградения паркинг, самостоятелно възложен и изграден от община Русе, не отговаря на изискванията и не е в състояние да изпълнява функциите си”.

Въпреки настояването от страна на областния управител да получи инвестиционния проект от кметската администрация не е предоставен чрез мълчалив отказ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X