https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоУченичка от Русе получи пълна стипендия за Харвард

Ученичка от Русе получи пълна стипендия за Харвард

Ученичката Мария Георгиева от XII А клас бе приета в престижния американски университет Харвард с пълна стипендия.

През август, 2024 г., Мария официално ще стъпи на кампуса в Бостън, поставяйки началото на своята академична кариера на студент по политология и политическа философия.

Процесът по кандидатстването започва интензивно за Мария още в края на учебната година 2022 – 2023 г. Апликацията, която подава, е многокомпонентна – съдържа мотивационни писма от ментори и преподаватели, академични справки и академични постижения, списък с описания на извънкласните дейности, на които тя отдава свободното си време и, разбира се, серия от шест тематични есета.

Трудностите обаче тя умело избягва, съветвайки се със специалистите от платформата за безплатни консултации EducationUSA и програмата Opportunity Funds, на която Мария става стипендиант още в началото на календарната 2023 г., пише Русе Медиа.

Въпреки срещаните препятствия, Мария е убедена, че няма нещо съществено, което да отличава Харвард студентите, освен тяхната отдаденост и обич към това, което правят. Затова тя вярва искрено във възможността всеки трудолюбив мечтател да стане част от училища като Харвард.

По тази тема Мария споделя: „Не вярвах, че може да ми се случи! Винаги съм си мислела, че за да бъдеш приет на такова място, то трябва да си нещо като нобелов лауреат на 18 години. Всъщност, няма подобно нещо. Именно това ме кара да вярвам, че много от хората, които познавам, са конкурентни кандидати за места в тези престижни учебни заведения“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X