https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКирил Петков: Борисов е само комуникационен директор на Пеевски

Кирил Петков: Борисов е само комуникационен директор на Пеевски

“Миналата седмица имахме шеф на НЗОК, който не си беше подал оставката, беше в зала и въпреки това Росен Желязков вкара за гласуване т. нар. оставка и не му даде думата. Това е само един малък пример. Тези примери се случваха непрекъснато през последните девет месеца”, каза съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков на среща със симпатизанти в София по повод предсрочното освобождаване на председателя на парламента Росен Желязков, гласувано днес от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “Възраждане”, БСП и “Има такъв народ”.

“Истинският проблем е, че всичките тези решения не бяха негови, а бяха на г-н Пеевски. Всеки един от процедурните проблеми с нарушаването на правила беше не защото не знаеше какво прави, а, защото нямаше избор, не беше свободен”, добави Петков.

“Ние казваме на ГЕРБ – няма да участваме с вас повече, докато вие не станете свободни от този проблем, който имате, от този воденичен камък – г-н Делян Пеевски. Борисов е само един комуникационен директор на г-н Пеевски. Така че това е вот на недоверие срещу всеки, който не е свободен в тази зала. Ако някой друг ви казва какво да правите, ние няма да работим с вас. Ние повече няма да допуснем тези хора да си мислят, че могат да правят всичко в тази държава. Това беше послание, че България не е само тяхна, че има едни хора, които няма да се предадат, няма да се откажат”, подчерта съпредседателят на “Продължаваме промяната”.

В отговор на въпрос съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев коментира днешната среща на лидера на ГЕРБ и Бойко Борисов и съпредседателя на ДПС Делян Пеевски с кмета на Ямбол Валентин Ревански.

“Връщаме се към модела на постната пица и бухалката. Ако се връщаме към стария модел на финансиране на държавата, това е лошо, защото няма справедливо разпределение на парите по обективни критерии. По-големият проблем е, че за да направи нещо за общината си, един кмет трябва да стане зависим от политически лидери. По този начин местното самоуправление се обезсмисля”, посочи Василев.

“Да се обещаят няколко милиона на някоя община не е начинът да се прави нито регионална политика, нито политика за управление на страната. Надявам се, че това няма да продължи след изборите”, каза още Асен Василев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X