https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора"Възраждане" и ИТН: ПП-ДБ и БСП спасиха Росен Желязков

“Възраждане” и ИТН: ПП-ДБ и БСП спасиха Росен Желязков

ПП-ДБ и БСП са провалили кворума в парламента, за да спасят от сваляне председателя Росен Желязков – в това ги обвиниха от “Възраждане” и “Има такъв народ”.

8 човека от групата на ПП-ДБ и шестима от БСП не се регистрираха в залата сутринта. В залата обаче бе цялата група на “Възраждане”. Ако всички депутати на трите формации бяха в залата, те щяха да имат 120 гласа и да има кворум.

“Това е апотеоз на политическото лицемерие, на продажничеството, предателите и предателството в този парламент. Мисля, че това е достоен позорен завършек на този срамен 49-и парламент, защото се оказа, че всъщност ПП-ДБ и БСП на практика спасиха сега мандата на Росен Желязков”, коментира Костадин Костадинов.

Според него е възможно тези няколко души от ПП-ДБ и БСП изобщо да не дойдат в парламента през следващите дни, за да не се гласува свалянето.

“На практика събориха кворума и провалиха възможността сега в момента да гласуваме оставката на Желязков”, каза Костадинов. Той заподозря, че е възможно те да са влезли в договорка с ГЕРБ.

Малко след него от залата излезе и групата на “Има такъв народ”. “Снощи Кирил Петков, ако не се лъжа, някъде си разкъсваше ризата и хвърчаха копчета на тема как ще показва червени картони, а днес групата им я няма. Това е такава невероятна случайност, както е случайно, че те са изключително лицемерни долни нещастници в политиката”, каза Тошко Йорданов.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X