https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНинова: БСП подписа и двете подписки за оставката на Росен Желязков, защото...

Нинова: БСП подписа и двете подписки за оставката на Росен Желязков, защото се отнася принципно към въпроса

“БСП подписа и двете подписки за оставката на Росен Желязков на „Възраждане“ и „Продължаваме промяната – Демократична България“, защото се отнася принципно към въпроса”, каза пред журналисти преди началото на заседанието на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„БСП подписа и двете подписки, защото принципно се отнася към въпроса и защото без нашите подписи не можеше изобщо да стартира процеса. Всякаква спекулации, че сме се заигравали с този или онзи, са предизборна манипулация на отделни хора и парламентарни групи“, каза още тя.

“Ако си спомняте, преди десетина дни поискахме оставката на Росен Желязков по повод една издадена заповед, с която ограничи правата на народните представители за брифинги, срещи и т.н.”, допълни Нинова и каза, че и този въпрос е сред мотивите за исканото отстраняване на председателя на парламента.

“Много е важно днес да се види как ще се гласува”, каза още Корнелия Нинова.

Тя допълни, че смисълът на подписката и искането на оставката на председателя на Народното събрание е да се разбере, че в парламентарна република се спазват парламентарни правила. “Господин Желязков наруши на няколко пъти парламентарните правила, това е принципен въпрос, независимо дали остава един ден или сто дни”, допълни лидерът на БСП.

“Ние не гоним личността, ние за принципа работим и за принципа се борим”, каза още Корнелия Нинова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X