https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиВеликотърновският апелативен съд постанови постоянен арест на полицая, обвинен в имотни измами

Великотърновският апелативен съд постанови постоянен арест на полицая, обвинен в имотни измами

Великотърновският апелативен съд постанови постоянен арест на полицая, обвинен в имотни измами. 47-годишният инспектор от Районното управление в Две могили бе пуснат под “домашен арест”. Наблюдаващият прокурор Радослав Градев заяви, че ще протестират мярката пред Апелативния съд във Велико Търново.

ВАС уважи протеста на прокуратурата, като отмени определението на Окръжен съд – Русе (с което е била взета мярка за неотклонение „Домашен арест“) и задържа под стража Д.Г., който е обвиняем за участие в организирана престъпна група за имотни измами по досъдебно производство на Окръжна прокуратура-Русе. Становището на Великотърновската апелативна прокуратура бе, че Д.Г. следва да бъде арестуван, съобщиха от държавното обвинение.

Д.Г., заедно с Д.В. и А.Д., са привлечени в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група; измами, реализирани от няколко лица, сговорили се предварително, при които са нанесени вреди в големи размери; укриване и унищожаване на чужди частни документи и използване на неистински официални документи.

Във връзка с разкритото престъпление, от Окръжна прокуратура-Русе бе даден брифинг, като бе съобщено, че групата е действала от ноември 2020 г. и е извършила пет имотни измами. След съставянето на неистински завещания, те са били представяни пред нотариуси, които са ги обявявали с протокол за обявяване на саморъчно завещание по реда на Закона за наследството. Лицата, в полза на които се „завещавало“, впоследствие продавали недвижимите имоти. Така те въвеждали в заблуждение добросъвестните купувачи, че са действителни собственици на въпросните имоти, а получените от продажбата парични средства разделяли помежду си.

С мярка за неотклонение „Задържане под стража“ остава и Д.В., след като Великотърновският апелативен съд в петък отказа да уважи молбата му за изменението ѝ в по-лека.

Третият обвиняем А.Т. също е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X