https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноБолен от рак имигрант от Лаос спечели джакпота от 1.3 млрд. долара...

Болен от рак имигрант от Лаос спечели джакпота от 1.3 млрд. долара в американската лотария

Един от тримата, спечелили историческия джакпот от 1,3 милиарда долара на американската лотария „Пауърбол”, е имигрант от Лаос, който от осем години страда от рак и миналата седмица е преминал последната си химиотерапия, съобщи АП.

Ченг „Чарли” Сайфан от Портланд, щата Орегон, заяви на пресконференция, организирана от лотарията, че той и съпругата му Дуанпен ще си поделят наградата по равно с тяхната приятелка Лайза Чао, която е дала 100 долара, за да купи заедно с тях една партида билети. Тримата ще получат еднократна сума от 422 млн. долара след облагане с данъци, предава БТА.

„Ще мога да осигуря семейството си и здравето си”, каза щастливецът и добави, че „ще си намери добър лекар”.

Той каза, че като болен от рак се е чудил: „Как ще имам време да похарча всички тези пари? Колко дълго ще живея?”

След като купила общите билети, Чао изпратила снимка на билетите на Сайфан и казала: „Ние сме милиардери”. Това обаче било шега преди самото теглене, казва той, но на следващия ден шегата се сбъднала.

Печелившият билет от „Пауърбол” е бил продаден в началото на април в магазин за хранителни стоки Plaid Pantry в Портланд, като по този начин беше сложен край на серията без печалба, продължила повече от три месеца.

Според закона на щата Орегон играчите на лотарията не могат да останат анонимни при печалба. Победителите разполагат с една година, за да поискат джакпота.

Джакпотът има парична стойност от 621 млн. долара преди облагане с данъци, ако победителят избере да получи еднократна сума, а не анюитет, изплащан в продължение на 30 години.

Наградата от 1,3 млрд. долара е четвъртият по големина джакпот в историята на „Пауърбол” и осмият сред джакпотите в САЩ.

Най-големият спечелен джакпот от лотария в САЩ е 2,04 млрд. долара в Калифорния през 2022 г.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X