https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГлавчев: Ще направим всичко възможно да няма практики, които да пречат на...

Главчев: Ще направим всичко възможно да няма практики, които да пречат на честността на изборите

“Ще направим всичко възможно да няма такива практики, които да пречат на честността на изборите. Всичко, което по закон ни е вменено, ще бъде направено”, каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти след честванията пред паметника на Незнайния воин в столицата по случай 6 май – Деня на храбростта и празник на Българската армия.

Главчев обясни, че основната задача на служебния кабинет е да има честни и прозрачни избори.

„Работим с Централна избирателна комисия синхронизирано в тази насока. Всяка седмица събирам отговорните министри за изборите и получавам от тях информация. Към момента се справяме със сроковете макар и да са съкратени”, добави той.

Той заяви, че утре внася сигнал до ДАНС и прокуратурата във връзка със строежа на частната болница “Мама и Аз”, за която първоначално служебното правителство даде “зелена светлина”, но след това отказа разрешението.

“Очаквам и доклад от Министерството на здравеопазването. Нямам никакво съмнение, че в болницата в Плевен се изпълняват най-високите професионални стандарти. В обществото излязоха факти, които нямаше откъде да знаем, и веднага реагирахме”, каза Главчев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X