https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНикола Минчев: Може да се окаже, че "Да запазим Корал" е един...

Никола Минчев: Може да се окаже, че “Да запазим Корал” е един медиен фойерверк преди изборите

“Моето име също беше замесено в казуса “Да запазим Корал”, но то изскача по данните на един от документите. Аз не съм участвал в подписването на Кирил Петков. За Лена Бориславова също не мога да кажа. Има компетентни органи, които трябва да разследват и установят дали има нарушения. Важно е дали този казус ще загуби своето внимание след изборите, ако това стане, ще се окаже, че е било просто един медиен фойерверк. Когато такива казуси се вадят точно преди избори изглежда, че са активно мероприятие”, заяви Никола Минчев от “Продължаваме Промяната – Демократична България” в “Денят започва”.

Според него, с всеки подобен скандал, партиите “отвращават” избирателите и това се отразява на избирателната активност.

Той коментира и още една временна Комисия в парламента, свързана с дейността на Нотариуса:

“Тези, които трябва да разследват Нотариуса се оказва, че са тежко замесени. Липсата на институционална активност от страна на прокуратурата по такива казуси, показва, че има проблем в независимостта й. Не бих казал, че в рамките на Комисията за Нотариуса сме разплели някакъв възел, все пак направихме всичко възможно да съберем колкото е възможно повече данни и за конкретни магистрати, които са били свързани с Мартин Божанов, а и с Петьо Еврото”.

По думите му, връщането на масата за преговори след тези предсрочни избори ще бъде трудно, но не и невъзможно:

“Връщането на масата за разговори става все по-трудно. След изброите пак ще сме поставени пред сложна политическа ситуация, в която намиране на политическо мнозинство за съставяне на кабинет ще бъде много важна, но и много сложна задача. Всички политически партии трябва да се фокусираме върху печеленето на доверие на избирателите”, обясни още той.

Никола Минчев оглави листата на ПП-ДБ за Европейския парламент, така той няма да може да участва в листите за Народно събрание:

“Не участвам в листите за Народно събрание. Смятам, че така е по-често за българския избирател, че, ако ме избере ще го представлявам в Европейския парламент”, коментира Никола Минчев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X